Voorouders

Wonen op een voorvaderlijk erfdeel brengt als vanzelf mee omzien naar voorvaders en -moeders. Wie waren zij, hoe leefden zij, wat dachten ze, wat was voor hen belangrijk? En: wat betekent dat voor wie na hen kwamen, voor ons, hier, op Adderhorst?

Al wel eerder bekeken we vol ontzag de 'Ahnengalerie', thuis bij Adrianus van Veldhuizen Gzn Azn. Nu kregen we de tijd om die vaak al eeuwenoude conterfeitsels te digitaliseren, en om op zoek te gaan naar laatste rustplaatsen. Genoemde Adriaan levert er summier commentaar bij.

Uiteraard is commentaar - aanvullingen of correcties - welkom, én: de website is open naar voren, dat wil zeggen: er is alle ruimte voor afbeeldingen en teksten van kinderen, kleinkinderen. Zo werpen we licht op de toekomst.

Twee kwartierstaten

Kwartierstaat 1: Anita Johanna Harkema.
Kwartierstaat 2: Gijsbert van Veldhuizen.

Ahnengalerie

Voor een toelichting; klik op de foto.

Januari 2007, familiedag op Adderhorst. We bekijken oude films en maken een nieuwe.

Een experiment herhaald

Een van de wezenlijke kenmerken van 'voorouders' is dat zij vooral 'ouder'zijn, en vaak ook al dood. Wij worden zelf ook ouder, maar leven nog. Om dat proces nog weer eens helder te krijgen, voeren we een experiment uit. Een fotomontage uit 1946 actualiseren wij in 2010. Het resultaat wordt begeleid door het toelichtend document 'Een studie in communicatie' (2008) van de hand van A. van Veldhuizen Gzn Azn, CFC.